Om oss

Efter 15 långa år utan kaniner kände jag att det var dags igen. Jag heter Marie och tillsammans med min familj så har vi Solsidans kaningård. 


Vår familj består av mig och min man David samt våra 5 barn. Alla delar intresse för djur men det är jag och vår ena son Alvar som är intresserade av utställning och avel. Vår dotter Maja är aktiv i kaninhoppning vilket också blivit en stor del av vår vardag. 

Jag är uppvuxen med kaniner och i början av 90-talet började jag med raskaniner, jag utbildade mig till djurvårdare med inriktning smådjur och djurparksdjur på gymnasiet men jobben var svåra att hitta så jag skolade om mig till undersköterska istället. När jag var drygt 20år blev det svårt att hålla kvar kaninerna då jag bodde i lägenhet inne i Skellefteå så jag avvecklade då min kaninuppfödning.

Idag är förutsättningarna bättre så nu har vi kaniner igen. 😊 


Vårt mål är att avla fram trevliga rastypiska kaniner som ska passa till sällskap och utställning. Kaninungar från oss är mycket vana att bli hanterade av både vuxna och barn. Vi har även hundar, katter, höns, vaktlar och ankor i familjen. 😊

Marie Amré Vi är en registrerad kvalitetsäkrad kaningård.